Hyrbil: Se hela Oslo, hyr en bil!

Oslo är Norges huvudstad och befinner sig på den sydligaste kusten i landet, vid toppen av Oslofjorden. Staden är välkänd för sina sevärdheter som till exempel dess museum, monument, arkitektur och även dess gröna natur. Allt detta kan vara väldigt bekvämt att uppleva med hjälp av en hyrbil.

Det finns mycket att se utanför Oslo

Norge är ett fantastiskt vackert land med en natur utöver det vanliga. Har du Oslo som utgångspunkt kan du till exempel ta en tur ner till Halden med omnejd. På väg ned kan du köra längst med vattnet och bara njuta av utsikten och omgivningarna. En bilresa hit tar cirka 1,5 timmar beroende på trafik. Här kan du även passa på att åka över till Sverige om du skulle önska.

Även i själva Oslo finns flera stadsdelar som ger ett annat perspektiv än centrum. Bland annat har vi Grünerlökka som tidigare varit ett mindre avdankat arbetsområde men som nu är en energifull stadsdel med konstgallerier, speciella butiker, barer, kaféer och över hundra olika restauranger. Grünerlökka ligger nordöst om hjärtat av Oslo och nås smidigt med hjälp av hyrbil.

  • Grünerlökkaärenpärla!
  • Utforskaförorterna till Oslo

Välkändasevärdheter

Stora och välkända sevärdheter i Oslo kretsar mellan museum och landmärken. De två kategorierna finns i överflöd runt Oslo. Till att börja med ett utav de mest kända museum i Oslo, det kulturhistoriska museet; Vikingskipshuset på Bygdøy (The Viking Ship Museum, eller Vikingaskeppsmuseet). Museet ligger i Bygdøy, i västra Oslo och är enklast att ta sig till med bil.

En annan höjdpunkt i Norge är en park med monument vid namnet Vigeland parken. I Vigeland parken finns det över 200 olika skulpturer från Gustav Vigeland (1869–1943), i Brons, Granit och Gjutjärn. Det ligger drygt 3,5 kilometer från Vikingskipshuset och det tar circa 8 minuter att ta sig dit med bil.

Hämta ut en hyrbil

Du som anländer med flyg landar oftast på Oslos flygplats Gardemoen. På flygplatsen finns gott om biluthyrare att välja bland men för att undvika onödig tid i ankomsthallen rekommenderas det att göra sin bokning i förväg via internet. De största biluthyrarna i Europa finns representerade på flygplatsen som exempelvis Avis, Sixt, Europcar och Hertz.

Det finns även möjlighet att boka en hyrbil från de centrala delarna i Oslo av de största bolagen och de brukar vanligtvis även kunna ordna så hyrbilen kan hyras i city men lämnas igen på flygplatsen vid hemresa. Det finns också lokala biluthyrare i Oslo, ett exempel på detta är Oslo BilutleieAdamstuen som finns i centrala delarna av Oslo.

  • Oslo BilutleieAdamstuen är en lokal biluthyrare
  • Hyr bil i Oslo och lämna på flygplatsen

Hitta rätt hyrbil

För att hitta bästa priset på hyrbilarna i Oslo och lättare kunna jämföra modell och villkor kan en sökning på en hemsida där alla biluthyrare finns samlade vara smart. Exempel på sådana sidor är Rental Cars och Biluthyrning 24. På dessa sidor kan du enkelt sortera efter pris, modell eller villkor för att hitta den optimala hyrbilen.

Den matintresserade har ett gott urval av restauranger att välja bland. Om du vill ha en gourmetupplevelse på en av Norges bästa restauranger rekommenderas Maeemo. Utöver detta heta tips finns det bra förslag på andra restauranger på denna hemsida. Med hjälp av hyrbil kan du smidigt även ta dig till A’L’aise som är en restaurang i världsklass!

  • A’L’aise är en restaurang som rekommenderas varmt
  • Maeemo är en av världens bästa resturanger

Aktiviteter

För det aktive finns det brett utbud av sysslor. Holmenkollen som är ett känt tillhåll för skidåkare och ligger endast 7 kilometer från Oslo. Att köra hyrbil dit är mycket smidigt. Holmenkollen anordnar även internationella skidtävlingar så även om du inte själv tänkt åka skidor kan det vara värt ett besök för att heja på dina favoriter!
Norge är ett välmående land och har god infrastruktur, genom att hyra en bil kan du enkelt ta dig runt i området för att njuta av Norges alla pärlor. Oslo ligger inte långt ifrån den svenska gränsen så en turist med hyrbil kan besöka Sverige över dagen utan problem. Det tar cirka 1,5 timmar att köra från Oslo till Sverige.